legendarische voorganger van gerrit

legendarische voorganger van gerrit

De legendarische voorganger van Gerrit Hiemstra en Piet Paulusma is Jan Pelleboer. Hij was de vaste weerman van de NOS van 1956 tot 1989. Pelleboer was een populaire en bekende figuur in Nederland. Hij was bekend om zijn humoristische en toegankelijke manier van weerberichtgeven. Hij werd ook wel “de weerman van het volk” genoemd.

Pelleboer werd geboren in 1913 in Groningen. Hij studeerde meteorologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie werkte hij als meteoroloog bij het KNMI. In 1956 maakte hij zijn debuut als weerman bij de NOS.

Pelleboer presenteerde het weerbericht voor de NOS tot 1989. Hij was een gewaardeerd en gerespecteerd vakman. Hij was ook een getalenteerd presentator. Hij wist het weerbericht op een leuke en interessante manier over te brengen.

Pelleboer was een legende in de Nederlandse weerwereld. Hij was een van de eerste weermannen die het weerbericht op een toegankelijke manier wist over te brengen aan het grote publiek. Hij was ook een van de eerste weermannen die gebruik maakte van humor in zijn weerbericht.

Pelleboer overleed in 2006 op 92-jarige leeftijd. Hij wordt nog steeds herinnerd als een van de meest geliefde en legendarische weermannen van Nederland.

In 2023 werd een storm vernoemd naar Jan Pelleboer. De storm, die op 18 januari 2023 over Nederland trok, kreeg de naam “Jan Pelleboer”. Dit was een eerbetoon aan de legendarische weerman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *