wat zat er onder de hoge schoenen die populair werden in de jaren zeventig

De hoge schoenen die populair werden in de jaren zeventig hadden een platformzool. Deze zool was meestal gemaakt van plastic of rubber en was veel dikker dan de normale zool van een schoen. De platformzool zorgde ervoor dat de schoenen hoger waren en een groter volume hadden. Dit maakte de schoenen een stuk opvallender en gaven de drager een meer krachtige uitstraling.

De platformzool werd in de jaren zeventig geassocieerd met de discocultuur. Disco was een populaire muziekstijl in die tijd en werd gekenmerkt door zijn energieke dansmuziek. De platformzool was ideaal voor dansen, omdat hij de drager meer stabiliteit en balans gaf.

De platformzool werd ook geassocieerd met de punkcultuur. Punk was een tegencultuur die zich afzette tegen de gevestigde orde. De platformzool was een manier voor punkers om zich te onderscheiden van de massa en hun eigen identiteit te creëren.

De platformzool was in de jaren zeventig een populair modeaccessoire. Ze werden gedragen door zowel mannen als vrouwen en in allerlei verschillende kleuren en stijlen. De platformzool is nog steeds een populair modeaccessoire, maar is niet meer zo dominant als in de jaren zeventig.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoge schoenen met platformzool die populair waren in de jaren zeventig:

  • Go-Go boots waren hoge laarsjes met een platformzool. Ze werden vaak gemaakt van leer of plastic en hadden een slank silhouet.
  • Wedge boots waren hoge laarsjes met een brede platformzool. Ze waren vaak gemaakt van leer of suède en hadden een stoere uitstraling.
  • Platform sneakers waren hoge sneakers met een platformzool. Ze waren vaak gemaakt van canvas of leer en hadden een casual uitstraling.

De platformzool is een tijdloos modeaccessoire dat nog steeds populair is. Ze kunnen worden gedragen voor zowel formele als casual gelegenheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *