wat is een topito

In het Nederlandse televisieprogramma Wie is de Mol? zijn topito’s een belangrijk onderdeel van het spel. De kandidaten moeten deze topito’s verzamelen om geld te verdienen of vrijstellingen te bemachtigen. Een oranje topito is €2.000 waard of een groepsvrijstelling.

Topito’s zijn kleine, glazen puntjes die in acht kleuren voorkomen: rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, zwart en wit. Acht topito’s vormen samen een topo, een ronde schijf. De topito’s worden verborgen op allerlei plaatsen in de wereld waar het programma wordt opgenomen. De kandidaten moeten deze topito’s vinden door middel van opdrachten of puzzels.

De topito’s zijn een belangrijk onderdeel van het spel omdat ze de kandidaten de mogelijkheid geven om geld te verdienen of vrijstellingen te bemachtigen. Geld kan worden gebruikt om de pot te vergroten, die uiteindelijk wordt verdeeld onder de kandidaten die het spel overleven. Vrijstellingen beschermen de kandidaten tegen eliminatie in een eliminatie-aflevering.

In het programma wordt de term “topito” ook wel gebruikt als algemene term voor alle geld of vrijstellingen die de kandidaten kunnen verdienen. Zo kan een kandidaat bijvoorbeeld zeggen dat hij “een topito heeft gevonden” als hij een opdracht heeft gewonnen die hem geld of een vrijstelling oplevert.

Een voorbeeld van een opdracht waarbij de kandidaten topito’s kunnen verdienen, is een opdracht waarbij ze een puzzel moeten oplossen. De oplossing van de puzzel leidt naar een verborgen topito. Een voorbeeld van een opdracht waarbij de kandidaten een vrijstelling kunnen verdienen, is een opdracht waarbij ze een race moeten winnen. De winnaar van de race krijgt een oranje topito.

Topito’s zijn een belangrijk onderdeel van het spel Wie is de Mol? Ze geven de kandidaten de mogelijkheid om geld te verdienen of vrijstellingen te bemachtigen, wat hun kansen op overleving vergroot.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *