plek van een roofdier cryptogram

Een cryptogram dat de aandacht van vele puzzelaars heeft getrokken is onlangs online verschenen in verschillende puzzelplatforms en kranten. De vraag die velen in de greep houdt is: “Plek van een roofdier”, met negen letters.

Online Discussie en Puzzel Oplossing
Het cryptogram is onderwerp van discussie geworden op diverse forums en websites die zich toeleggen op puzzels en woordspellen. Het antwoord dat veelvuldig naar voren komt, is “LOSPLAATS”. De gevraagde negen letters passen in de deels ingevulde puzzel die als hint ‘.P.A.S.’ bevat.

Betekenis Achter het Antwoord
Losplaats, qua letterlijke betekenis, kan verband houden met een plek waar goederen gelost worden, maar in het kader van de cryptische omschrijving refereert het aan de “losse” manier waarop een roofdier zijn prooi laat vallen, een tweeduidigheid die eigen is aan de aard van cryptogrammen.

Gebruik van Hulpmiddelen en Websites
Vele puzzelaars gebruikten online bronnen zoals Mijnwoordenboek.nl om synoniemen, puzzelwoorden en dergelijke op te zoeken om tot de oplossing te komen, wat de diversiteit en rijkdom van het Nederlands en zijn woordspelingen verder onderstreept.

Puzzel Omschrijving Antwoord Letters
Plek van een roofdier LOSPLAATS 9

De opgeloste cryptogram werd gepubliceerd in de krant Hbvl op 16 april 2016, en blijft nog steeds een populair gespreksonderwerp voor ervaren puzzeloplossers en liefhebbers van taalspellen.

Conclusie
Cryptogrammen, zoals deze met de vraagstelling “Plek van een roofdier”, blijven een bron van vermaak en geestelijk uitdaging voor velen. De oplossing “LOSPLAATS” demonstreert de scherpte en vindingrijkheid die vereist is om dergelijke raadselachtige puzzels te ontrafelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *