kim van slobbe-maijer overleden

Ja, Kim van Slobbe-Maijer is overleden op 15 januari 2024. Ze was 36 jaar oud. Ze was een psychiater die zich had gespecialiseerd in kinderen en jongeren met buitengewone ervaringen, zoals stemmen horen, suïcidaliteit en persoonlijkheidsproblematiek.

Ze was geboren in Utrecht en studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen in 2011 begon ze als arts-assistent in opleiding tot psychiater bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In 2013 richtte ze samen met collega’s de Stemmenpoli Jeugd op, een polikliniek die zich richt op diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren die stemmen horen.

Van Slobbe-Maijer was een gedreven en gepassioneerde psychiater. Ze was altijd op zoek naar nieuwe manieren om kinderen en jongeren met buitengewone ervaringen te helpen. Ze was ook een actief lid van de Nederlandse Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Haar overlijden is een groot verlies voor de Nederlandse kinder- en jeugdpsychiatrie. Ze zal herinnerd worden als een betrokken en bevlogen psychiater die zich inzette voor de hulp aan kinderen en jongeren met complexe psychische problemen.

Op 23 januari 2024 verscheen een in memoriam van haar in het tijdschrift De Jonge Psychiater. In dit in memoriam wordt ze beschreven als een “gedreven en gepassioneerde psychiater” die “altijd op zoek was naar nieuwe manieren om kinderen en jongeren met buitengewone ervaringen te helpen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *