hoofdstad van saudi arabië 5 letters

Riyad is de hoofdstad van Saudi-Arabië en is gelegen in het midden van het land, in de regio Najd. De stad heeft een oppervlakte van ongeveer 1.550 vierkante kilometer en is de thuisbasis van ongeveer 7 miljoen mensen. Riyadh is een belangrijk economisch, cultureel en politiek centrum van Saudi-Arabië. De stad is de thuisbasis van de Saudische regering, het Koninklijk Paleis en de Saudische Centrale Bank. Riyadh is ook een belangrijk handelscentrum en is de thuisbasis van een aantal grote bedrijven, waaronder Saudi Aramco, de nationale oliemaatschappij van Saudi-Arabië.

Riyad is een moderne stad met een rijke geschiedenis. De stad werd gesticht in de 18e eeuw door de Al Saud-dynastie, die nog steeds de macht in Saudi-Arabië heeft. De stad is de thuisbasis van een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de Murabba Palace, de Masmak Fortress en het National Museum of Saudi Arabia.

Riyad is een levendige stad met een bruisende cultuur. De stad is de thuisbasis van een aantal musea, theaters, concertzalen en andere culturele instellingen. Riyadh is ook een populaire toeristische bestemming en is de thuisbasis van een aantal luxe hotels, restaurants en winkelcentra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *