Franse rivier die uitmondt in de golf van biskaje

De Bidasoa is een rivier die door Spanje en Frankrijk stroomt. Het is de langste rivier in het Baskenland, met een lengte van 75 kilometer. De rivier ontspringt in de Pyreneeën, in het noorden van Spanje, en stroomt vervolgens naar het westen, waar hij de grens vormt tussen Spanje en Frankrijk. De Bidasoa mondt uit in de Golf van Biskaje, in de baai van Figuier.

De Bidasoa is een belangrijke rivier voor de industrie en de landbouw. Het wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken, water te leveren aan steden en dorpen, en om fabrieken te bevoorraden. De rivier is ook belangrijk voor de landbouw, omdat het water en vruchtbare sedimenten levert voor de irrigatie van velden.

De Bidasoa is ook een populaire bestemming voor recreatie. De rivier is een goede plek om te vissen, zwemmen, kajakken en raften. Er zijn ook verschillende wandelpaden langs de oevers van de rivier.

De Bidasoa is een prachtige en veelzijdige rivier die een belangrijke rol speelt in het Baskenland. Het is een bron van water, energie en voedsel voor de lokale bevolking, en het biedt ook mogelijkheden voor recreatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *