Engelse dichter 5 letters

John Keats was een Engelse dichter uit de 19e eeuw die wordt beschouwd als een van de grootste Engelse dichters aller tijden. Hij werd geboren in Londen in 1795 en groeide op in een eenvoudig gezin. Hij studeerde medicijnen aan de Universiteit van Edinburgh, maar verliet de universiteit om zich volledig te wijden aan de poëzie.

Keats was een van de eerste Engelse dichters die zich bezighielden met de poëzie van de Romantiek. Zijn poëzie is gekenmerkt door zijn gevoeligheid voor schoonheid, zijn liefde voor de natuur en zijn interesse in de menselijke geest. Hij was een meester van het sonnet en schreef ook een aantal langere gedichten, zoals “Endymion” en “Hyperion”.

Keats stierf op 25-jarige leeftijd aan tuberculose. Zijn vroege dood maakte hem tot een tragische figuur en zijn werk werd een bron van inspiratie voor generaties dichters.

Hier zijn enkele van Keats’ beroemdste gedichten:

  • Ode aan een nachtegaal
  • Ode aan een Grecian Urn
  • Endymion
  • Hyperion

Keats’ werk is nog steeds relevant vandaag de dag. Zijn poëzie is mooi, inspirerend en tijdloos. Het is een geschenk aan de wereld dat we zijn werk nog steeds kunnen lezen en genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *