duitse rivier mondt uit in dollard

De enige Duitse rivier die uitmondt in de Dollard is de Eems. De Eems is een rivier die door het noordwesten van Duitsland stroomt en bij haar monding via de Dollard en Westereems aan het noordoosten van Nederland grenst. Zij loopt door de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. De Eems is 371 kilometer lang, waarvan 238 kilometer bevaarbaar is. Het Eems-Jadekanaal, dat bij Emden begint, verbindt de Eems met de Jade.

De Dollard is een estuarium, onderdeel van de Waddenzee, op het grensgebied van Nederland en Duitsland. De Dollard is ongeveer 100 vierkante kilometer groot. De Duitse stad Emden ligt ten noorden ervan en de Nederlandse stad Delfzijl ligt een kleine negen kilometer ten westen van de Dollard.

De Eems mondt in de Dollard uit via de Westerwoldsche Aa. De Westerwoldsche Aa is een rivier die door het Groningse Westerwolde stroomt. Zij is ongeveer 50 kilometer lang. De Westerwoldsche Aa mondt uit in de Dollard bij de Nederlandse plaats Oudeschip.

De Eems is een belangrijke rivier voor de scheepvaart. De rivier is bevaarbaar voor schepen tot 20.000 ton. De Eems is ook een belangrijke bron van water voor de industrie en landbouw in de regio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *