Door toename van smartphonegebruik kwamen vorig jaar 50% meer mensen met deze klachten bij huisarts.

Door toename van smartphonegebruik kwamen vorig jaar 50% meer mensen met deze klachten bij huisarts

In het Nederlands

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken ze voor communicatie, entertainment, werk en nog veel meer. Maar deze constante blootstelling aan schermen heeft ook zijn keerzijde. Vorig jaar zagen huisartsen een opvallende stijging in het aantal mensen dat kampte met klachten als vermoeide ogen, nek- en rugklachten en slaapproblemen door overmatig smartphonegebruik.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 50% meer mensen met deze klachten de hulp van hun huisarts hebben ingeroepen in vergelijking met het jaar daarvoor. Deze toename heeft de aandacht gevestigd op de mogelijke gezondheidsrisico’s van overmatig smartphonegebruik.

Het is belangrijk om bewust om te gaan met onze schermtijd en regelmatig pauzes in te lassen. Ook is het aan te raden om ergonomische aanpassingen te maken, zoals het gebruik van een standaard om nekklachten te voorkomen. Daarnaast kunnen speciale brillen helpen om de belasting op onze ogen te verminderen.

Door meer bewustwording te creëren en maatregelen te nemen, kunnen we de negatieve effecten van smartphonegebruik op onze gezondheid verminderen. Het is belangrijk om onze gezondheid voorop te stellen en te streven naar een gezonde balans tussen het gebruik van technologie en onze fysieke welzijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *