crypto cowboy hengelo

In januari 2024 kwam aan het licht dat een 23-jarige man uit Hengelo, die zichzelf “de Crypto Cowboy” noemde, honderden mensen had opgelicht voor miljoenen euro’s. De man, die rechten studeerde, had een eigen cryptobank opgericht, waar mensen konden investeren in cryptocurrency. Hij beloofde de beleggers hoge rendementen, maar in werkelijkheid bleek hij het geld te gebruiken voor zijn eigen uitgaven.

De man had in zijn directe omgeving een reputatie opgebouwd als “crypto-genie”. Hij liet regelmatig foto’s van zichzelf zien met dure auto’s en kleding. Dit zorgde ervoor dat veel mensen in hem vertrouwden en in zijn cryptobank wilden investeren.

De gedupeerden van de oplichting hebben zich gemeld bij een advocaat. De advocaat schat dat de totale schade in de miljoenen euro’s loopt. Het is nog onduidelijk of de man ooit zal worden opgepakt en vervolgd.

De zaak van de Crypto Cowboy is een voorbeeld van de risico’s die verbonden zijn aan beleggen in cryptocurrency. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je in cryptocurrency investeert en om alleen te investeren met geld dat je kunt missen.

Hier zijn enkele tips om oplichting met cryptocurrency te voorkomen:

  • Doe goed onderzoek voordat je in een cryptocurrency investeert. Lees reviews en onderzoek de achtergrond van het bedrijf of de persoon die de cryptocurrency aanbiedt.
  • Investeer alleen met geld dat je kunt missen.
  • Wees voorzichtig met beloftes van hoge rendementen.
  • Wees alert op rode vlaggen, zoals een gebrek aan transparantie of een onduidelijke bedrijfsstructuur.

Als je denkt dat je bent opgelicht door een cryptocurrency-investering, neem dan contact op met een advocaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *