Belgische zanger die een grote hit scoorde met ‘Vous permettez, monsieur’

De Belgische zanger die een grote hit scoorde met “Vous permettez, monsieur” is Jacques Brel.

Het lied werd uitgebracht in 1963 en werd Brel’s doorbraakhit. Het is een ontroerend lied over een man die een prostituee ontmoet en met haar praat over haar leven. Het lied werd geprezen om zijn poëtische teksten en Brel’s krachtige vocale uitvoering.

“Vous permettez, monsieur” werd een internationale hit en werd gecoverd door tal van artiesten, waaronder Frank Sinatra, Shirley Bassey en Leonard Cohen. Het is een van Brel’s meest bekende nummers en wordt nog steeds beschouwd als een klassieker van de Franse chanson.

Brel was een van de meest vooraanstaande zangers en songwriters van de 20e eeuw. Zijn muziek kenmerkte zich door zijn poëtische teksten, die vaak over thema’s als liefde, dood, religie en armoede gingen. Brel was ook een begenadigde performer en zijn live-optredens waren legendarisch.

Hij stierf in 1978 op 41-jarige leeftijd, maar zijn muziek leeft voort. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Belgische artiesten aller tijden en zijn werk heeft een blijvende invloed gehad op de muziekwereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *