amerikaanse minister van defensie

De huidige Amerikaanse minister van Defensie is Lloyd Austin. Hij is de 28e persoon die deze functie bekleedt en werd beëdigd op 22 januari 2021. Austin is een gepensioneerde viersterrengeneraal van het Amerikaanse leger en diende eerder als 33e Commandant van het Centraal Commando van de Verenigde Staten.

Austin werd geboren in Mobile, Alabama, en studeerde af aan de United States Military Academy in West Point in 1975. Hij had een 41-jarige militaire carrière, waarin hij verschillende functies bekleedde, waaronder commandant van de 82nd Airborne Division en de XVIII Airborne Corps. Hij was ook de eerste Afro-Amerikaanse die het CENTCOM-commando leidde.

Austin werd genomineerd door president Joe Biden om minister van Defensie te worden en werd door de Senaat bevestigd met een stem van 93-2. Als minister van Defensie heeft Austin toezicht gehouden op de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan en de voortdurende Amerikaanse militaire betrokkenheid bij de strijd tegen ISIS. Hij heeft ook gewerkt aan het moderniseren van het Amerikaanse leger en het versterken van bondgenootschappen met Amerikaanse bondgenoten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *