__ Penh Cambodja (5) letters

Ontdek Penh: een bruisende stad in Cambodja

Geschiedenis van Penh

Penh, officieel bekend als Phnom Penh, is de hoofdstad van Cambodja en een stad met een rijke geschiedenis. De stad werd gesticht in 1434 en diende als de hoofdstad van het Khmer-rijk. Gedurende de jaren heeft Penh vele ups en downs meegemaakt, waaronder de heerschappij van de Fransen en de gruwelijkheden van de Rode Khmer. Tegenwoordig is Penh een bruisende metropool die bezoekers trekt van over de hele wereld.

Bezienswaardigheden in Penh

Penh heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Van de prachtige Koninklijke Paleis tot de indrukwekkende Wat Phnom tempel, er is genoeg te zien en te doen in deze stad. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de beruchte Tuol Sleng Genocide Museum en de Killing Fields, om meer te leren over de tragische geschiedenis van Cambodja.

Cultuur en culinaire hoogstandjes

De cultuur van Penh is levendig en divers, met invloeden uit zowel de Khmer als de Franse cultuur. De lokale keuken is ook een hoogtepunt, met heerlijke gerechten zoals amok (viscurry) en kuy teav (noedelsoep). Vergeet niet om een van de lokale markten te bezoeken om wat souvenirs te scoren en te genieten van de levendige sfeer.

Penh is een stad die je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Cambodja. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige bezienswaardigheden en heerlijke gerechten, is het de perfecte bestemming voor een onvergetelijke reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *